2010-05-29 15:28:21• hírek • Balogh Anita

Eltemették Kanizsai Lászlót

Kanizsai László temetésére gyűltek össze a gyászolók a Láncos templomban.

Családtagokkal, lelkészekkel, esperesekkel, gyülekezeti tagokkal telt meg szombat délután a Láncos Templom, ahol végső búcsút vettek Kanizsai Lászlótól, a Láncos templom nyugalmazott lelkipásztorától.

Kanizsai 1936. november 22-én született a Szatmár megyei Sándorhomokon, tanulmányait többek között Szatmárnémetiben, Mikolában, Nagybányán folytatta. A teológiai ismeretek megszerzése után 1961-ben Szilágykémerre nevezték ki segédlelkésznek, majd lelkésznek. Tizenhárom év szolgálat után Szilágycsehben lett lelkész, majd 1988 december elsejétől lelkésznek nevezték ki a szatmárnémeti Láncos templomba, ahol 2004-ig, nyugdíjba vonulásáig szolgálta a közösséget. A lelkész hosszú betegség után távozott el sorainkból.

A gyászszertartáson Csűri István, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület püspöke mondott búcsúbeszédet, elmondva: Kanizsai László egy gyönyörű szolgálat, egy tartalmas élet után hagyta el e világot. A püspök elmondta: nem kell szomorkodjanak azok, akik az elmúlt években a kezét fogták, most a lelkész Isten kezét fogja a túlvilágon.

A szertartás végén a résztvevő lelkészek és esperesek egy-egy bibliai idézettel, igeverssel bátorították, vigasztalták a gyászolókat. Kanizsai Lászlót a Vasút Melletti Református Temetőben helyezték örök nyugalomra.


Kanizsai Lászlótól búcsúztak a Láncos templomban
Kanizsai Lászlótól búcsúztak a Láncos templomban


A lelkészek egy-egy bibliai igeverssel búcsúztatták szolgatársukat
A lelkészek egy-egy bibliai igeverssel búcsúztatták szolgatársukat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: